Internațional

Germania se teme că gazoductul Nord Stream 1 ar putea deveni inutilizabil pentru totdeauna

Autorităţile germane se tem că gazoductul Nord Stream 1 ar putea deveni ”inutilizabil pentru totdeauna” în urma scurgerilor de gaze din Marea Baltică, relatează cotidianul german Tagesspiegel, potrivit The Guardian.

Cantităţi mari de apă sărată vor ajunge în gazoducte şi vor provoca coroziune dacă scurgerile din cele două linii nu sunt reparate rapid, au declarat surse guvernamentale, potrivit Tagesspiegel.

Cotidianul german scrie că, din cauza complexităţii atacului, experţii şi cei din cercurile guvernamentale consideră că acesta ar putea fi efectuat doar de un „actor statal”.

Ministrul german al Apărării, Christine Lambrecht, a declarat că Marina ţării contribuie la ancheta privind scurgerile de gaze, adăugând că situaţia trebuie clarificată, iar responsabilii trebuie identificaţi rapid.

”Presupusul sabotaj al conductelor din Marea Baltică este încă o reamintire a faptului că suntem dependenţi de infrastructura critică, de asemenea, subacvatică”, a declarat Lambrecht.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button