Internațional

Polonia: Armata urmează să antreneze militar toți cetăţenii cu vârsta cuprinsă între 18 şi 65 de ani

Armata poloneză urmează să le ofere un curs de antrenament de bază de o zi tuturor cetăţenilor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 65 de ani, a anunţat luni Ministerul Apărării de la Varşovia.

Cursul va include manipularea armelor, trageri, luptă urbană şi citirea hărţilor şi va avea loc la 17 baze ale armatei în zilele de sâmbătă din octombrie şi noiembrie, precizează ministerul. Doar cetăţenii polonezi vor fi eligibili, informează Agerpres.

Potrivit sursei citate, războiul din Ucraina a sporit urgenţa acordată unor vechi planuri de a creşte dimensiunea armatei poloneze. Polonia a introdus recent serviciul militar voluntar, iar angajaţi ai serviciului poştal au fost îndemnaţi să urmeze pregătirea în domeniul armelor cu Forţa de Apărare Teritorială (WOT) a ţării. Armata poloneză numără în prezent 110.000 de militari, cu 30.000 de bărbaţi şi femei în plus în WOT. Guvernul îşi propune să crească acest număr la 250.000 de profesionişti şi 50.000 în WOT.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button