Social

VIDEO: Proteste la șantierul naval Damen din Mangalia: angajații sunt nemulțumiți de condițiile de muncă

Proteste spontane timp de trei zile au avut loc la șantierul naval Damen din Mangalia, în plin proces de negociere a noului contract colectiv de muncă, anunță Blocul Național Sindical.

Salariații anunță că vor veni zi de zi la proteste și vin deja în număr semnificativ, în fața birourilor conducerii șantierului, să ceară explicații angajatorului de ce nu pot primi o creștere salarială corelată cu rata inflației, precizează sindicatul.

Săptamâna viitoare, la Bruxelles, conducerea companiei olandeze Damen, care administreaza santierul de la Mangalia, se va întalni cu conducerea sindicatelor din cadrul șantierului la Bruxelles.

Sindicaliştii de la Şantierul Naval Mangalia au protestat și luna trecută față de noile restructurări anunţate. Ei au precizat că şantierul mai are 1.500 de salariaţi, mai puţini decît erau la preluarea pachetului de acţiuni de către compania olandeză Damen, și cu toate astea se confruntă cu o stare de incertitudine majoră privind siguranţa locurilor de muncă, iar deciziile reprezentanţii statului român sunt nefavorabile salariaţilor.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button