Internațional

Aleksandr Lukașenko, către Putin, după ce mii de ruşi au fugit de mobilizare: „Lasă-i să fugă”

Preşedintele rus Vladimir Putin s-a întâlnit luni, 26 septembrie, cu preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukașenko, la Soci, iar acesta din urmă i-a transmis liderului de la Kremlin un mesaj de consolare, după ce mii de ruşi au fugit de mobilizare.

„Bine, să zicem că au fugit 30.000, 50.000, dar dacă ei ar fi rămas aici i-am mai fi putut considera oamenii noștri? Lasă-i să fugă, eu nu știu cum vă raportați dumneavoastră la asta, dar eu nu prea mi-am făcut griji în 2020, când câteva mii au plecat”, i-a transmis Lukaşenlo liderului de la Kremlin. Potrivit preşedintelui belarus, cei care au plecat se roagă să vină înapoi. „Marea majoritate se roagă să-i luăm înapoi. Și aceștia vor veni, doar trebuie să ne gândim ce decizie să luăm în privința lor și ce să facem cu ei. Fie vin aici, fie se hrănesc acolo”, a mai spus Lukașenko.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button