Social

Un tren CFR care circula pe ruta Bucureşti – Constanţa a luat foc la câteva minute după plecarea din Gara de Nord

Un tren a luat foc la 5 minute după ce a plecat din gara de Nord. Călătorii au sesizat controlorul în momentul în care fumul care intra prin gurile de aerisire a început să devină mai dens. Au fost, însă, liniştiţi că nu e niciun pericol. La scurt timp, însă, fumul a devenit înecăcios, iar oamenii au fost evacuaţi în câmp. Potrivit zvonurilor din tren, frâna de mână ar fi fost trasă peste o roată care a luat foc.

„Trenul a plecat din gara București la 9:40, suntem în drum spre Constanța. La nici 5 minute de la plecare, deja am început să simțim miros de fum. La un sfert de oră ni s-a spus că nu e niciun fel de pericol, să stăm liniștiți. A început să vină fum din ce în ce mai mult prin ventilație. Deci deja fumul, în vagonul 4 în care eram și eu, era deja suficient de înecător.După alte câteva minute s-a oprit trenul şi am fost evacuați. Ne-au rugat, până se stinge flacăra deschisă, să ne îndepărtăm de tren. În spatele trenului, sub tren eram chiar prezentă la momentul utilizării extinctoarelor.

Din discuțiile din tren, se pare că era trasă frâna pe roata care a luat foc. Nu avem informații foarte clare, nu ni se spune nimic, deci nu știm exact ce se întâmplă. Știm doar că stăm deja de minute bune în câmp”, a povestit o călătoare pentru Antena 3.

Pompierii ajunşi de urgenţă la faţa locului au lichidat repede incendiul, dar călătorii au rămas în continuare în câmp. Oamenii spun că, cel mai probabil, ar trebui desfăcut ultimul vagon de restul garniturii și abandonat, lucru ce ar presupune blocarea traficului către Constanța.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button