Internațional

Rețelele de socializare abundă de informații neconfirmate despre plasarea lui Xi Jinping în arest la domiciliu de către Armată

În rețelele de socializare a devenit virală informația potrivit căreia președintele chinez Xi Jinping a fost plasat în arest la domiciliu.

Multe persoane din rețelele sociale chineze vorbesc despre faptul că Xi se află deja în arest la domiciliu după ce seniorii Partidului Comunist Chinez l-au retras din funcția de șef al Armatei de Eliberare a Poporului (PLA).

Deși mass-media chineză nu a confirmat zvonurile, mesaje vorbesc despre persoane chineze din cercul politic care sugerează că președintele Xi Jinping a fost arestat la domiciliu de către Armata Populară de Eliberare (PLA). 

Evenimentul ar veni la o zi după ce Bloomberg a informat că o instanță chineză a condamnat un fost oficial de top al securității la închisoare pe viață, ca urmare a represiunii împotriva „clicii politice” pe care acesta ar fi condus-o împotriva lui Xi Jinping, cu doar câteva săptămâni înainte de o remaniere crucială a Partidului Comunist.

Jennifer Zeng, o activistă chineză pentru drepturile omului care acum locuiește în SUA, a postat un videoclip pe Twitter, susținând că PLA se îndrepta spre Beijing.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button