Internațional

Ramzan Kadîrov propune mobilizarea a 50% din totalul efectivelor forțelor ruse de interne: Vor distruge orice armată occidentală

Liderul Republicii Cecene, Ramzan Kadîrov, a propus mobilizarea a jumătate dintre efectivele forţelor de interne ruse şi de securitate pentru a participa la operațiunea militară specială în Ucraina, care, în opinia sa, ar fi suficiente pentru a ”distruge orice armată occidentală”, anunță rador.ro.

Această declaraţie a fost postată pe canalul său de Telegram. Kadîrov a precizat că şi în cazul în care nu ar fi convocaţi rezerviștii, Federația Rusă ”dispune încă de rezerve colosale de personal, de angajați care au într-o mare măsură o bună pregătire fizică și abilități de a mânui armele, cum ar fi cei din Ministerul rus pentru Situaţii de Urgență (MCS), din Serviciul Federal al Magistraţilor (FCPP), Serviciul Federal de Securitate (FSB), Serviciul Federal de Pază şi Protecţie (FSO), Serviciul de Informații Externe din Domeniul Apărării (SVR), Serviciul Federal al Penitenciarelor (UFSIN), Serviciul Vamal Federal (FTS), Parchetul General Rus”.

El a subliniat că, împreună cu reprezentanții ministerelor de forţă, vor fi recrutate aproximativ cinci milioane de persoane fizice apte. ”Dacă sunt lăsați 50% din personal să-şi continue activitatea, atunci restul de 50%, cea de-a doua jumătate a acestora, în jur de 2,5 milioane de persoane pot distruge orice armată occidentală şi nici nu va mai fi nevoie de rezerve”, a spus el. Liderul Ceceniei consideră că șefii acestor structuri numite de el mai sus pot începe deja activitatea de optimizare a activităţii în acest sens.

Reamintim că pe data 21 septembrie președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret privind mobilizarea parțială. După cum a precizat ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, se preconizează convocarea a 300.000 de persoane, adică 1,1% din rezerva de mobilizare. Ulterior, Ministerul Apărării și Ministerul Dezvoltării Digitale al Federației Ruse au făcut precizari, anunţând lista celor care nu fac obiectul mobilizării parțiale.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button