Știrile 60m.RO

Moscova amenință Berlinul că va confisca proprietățile germane

Preşedintele Dumei de Stat, camera inferioară a Parlamentului rus, a ameninţat joi Berlinul că țara sa va confisca proprietăţile germane dacă va redirecționa activele Moscovei pentru reconstrucţia Ucrainei.

„În momentul în care se va lua această decizie, vom avea dreptul la acţiuni similare legate de proprietatea Germaniei şi a altor state”, a scris Viaceslav Volodin pe canalul său de Telegram.

Companiile germane au făcut investiţii directe importante în Rusia în trecut, notează agenția de presă DPA, preluată de Agerpres.

Volodin a acuzat din nou Germania şi Franţa pentru declanşarea războiului din Ucraina, susținând că foștii liderii german şi francez, Angela Merkel, respectiv Francois Hollande, au semnat Acordul de la Minsk din 2015 doar pentru a înşela Rusia şi comunitatea internaţională.

Acordul, cunoscut sub numele de Minsk II, prevedea încetarea focului, retragerea armelor grele şi reforme în Constituțai Ucrainei.

Puterile europene nu au avut niciodată intenţia ca acordul să fie îndeplinit, a susținut Volodin.

„Guvernul german a decis acum să schimbe problemele pe care predecesorii săi le-au creat asupra ţării noastre”, aceasta include confiscarea bunurilor ruseşti, a adăugat el.

Rusia a interzis companiilor occidentale să vândă activele blocate în teritoriul ei după ce companiile s-au retras ca răspuns la invadarea Ucrainei din ordinul lui Vladimir Putin.

Există o discuţie în Germania şi în alte ţări de ceva timp în legătură cu utilizarea activelor ruseşti pentru a reconstrui Ucraina, precizează DPA.

FOTO: EPA-EFE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button