Politică

AUR a depus un proiect de lege pentru redobândirea simplificată a cetățeniei române, pentru cei care au avut de suferit în urma pactului Ribentrop/Molotov

Propunerea legislativă a AUR pentru modificarea legii privind cetățenia română a primit aviz favorabil din partea Comisiei pentru românii de pretutindeni a Senatului.

„Prin acest proiect de lege, parlamentarii noștri propun ca atât românii din teritoriile rupte de Uniunea Sovietică din trupul țării la 26 iunie 1940, cât și urmașii lor, să-și poată redobândi cetățenia română.

Astfel, s-ar face o reparație istorică față de toți cetățenii care au căzut victime, fără voia lor, pactului odios dintre Hitler și Stalin.

Există deja numeroase exemple în acest sens, la nivel internațional: Constituțiile unor state precum Germania, Spania, Bulgaria, Ungaria, Polonia sau Estonia oferă dreptul descendenților celor care și-au pierdut, la un moment dat, cetățenia din motive neimputabile lor, să și-o recapete printr-o procedură simplificată sau chiar imediat, fără nicio perioadă de așteptare.

Avem încredere că proiectul nostru de lege va primi și raport favorabil, iar votul în Plen va fi în consecință. Românii din Basarabia, Bucovina de Nord, Ținutul Herța și Maramureșul de Nord, precum și urmașii lor, au fost și rămân cetățeni români.”, a nunță partidul AUR.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button