Internațional

Ucrainenii l-au ucis pe procurorul general al republicii separatiste Lugansk chiar în biroul lui

Autoritățile autoproclamatei Republicii Populare Lugansk au anunțat că o explozie în clădirea Procuraturii Generale din Lugansk i-a ucis pe procurorul general al republicii separatiste, Serghei Gorenko, și pe adjuncta sa, Ekaterina Steglenko, scrie ziarul rusesc Kommersant.

Moartea celor doi a fost confirmată de șeful LPR, Leonid Pasecinik. Șeful Comitetului de anchetă al Rusiei (TFR), Alexander Bastrikin, a dat instrucțiuni să fie deschis un dosar penal pentru moartea procurorului general și a procurorului adjunct al LPR. În plus, autoritățile proruse din regiunea Herson au raportat că a fost lansat un atac cu rachetă asupra clădirii administrației din Herson. Oficialii separatiști proruși susțin că armata ucraineană a efectuat loviturile.

„Astăzi, în urma unui act terorist, procurorul general al LPR, Serghei Gorenko, și adjunctul său, Ekaterina Steglenko, au fost uciși. Explozia care a avut loc în clădirea Parchetului General al Republicii Populare Lugansk a demonstrat că regimul de la Kiev a depășit toate limitele posibile permise.”, a scris Leonid Pasecinik pe contul său de pe canalul Telegram.

El a adăugat că locuitorii din LPR „nu trebuie să intre în panică” și a afirmat că „situația din republică este sub control”. „Epicentrul exploziei din clădirea Procuraturii Generale a fost în apropierea biroului procurorului general”, a declarat o sursă pentru Interfax, dezvăluind detaliile exploziei de la Lugansk. Potrivit miliției populare din republică, în clădire a fost detonat un dispozitiv exploziv improvizat.

Reprezentantul așa-numitei miliții populare a LPR, Andrei Marociko, a spus că explozia a avut loc în jurul orei 11:30 și a postat un filmuleț preluat de la parchet în care apar ferestre deteriorate la etajul trei al clădirii. Moartea celor doi procurori din republica separatistă a fost confirmată și de site-ul oficial al Procuraturii LPR, care a publicat informația și fotografiile lor. Serghei Gorenko era originar din orașul Sverdlovsk, regiunea Lugansk, și avea 40 de ani. El ocupa funcția de procuror general al LPR din 2017. Ekaterina Steglenko s-a născut și ea în Sverdlovsk și avea 44 de ani. Ea era procuror general adjunct al LPR tot din 2017.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button