Internațional

Radio China: Secretarul SUA pentru Energie a cerut companiilor americane de rafinare a țițeiului să nu crească exporturile de combustibil spre Europa

Secretarul SUA pentru Energie, Jennifer Granholm, a cerut companiilor importante americane de rafinare a țițeiului să nu crească exporturile de combustibil spre Europa. Criza energetică din Europa este, în mare parte, rezultatul sancțiunilor americane la adresa Rusiei, susținute de autoritățile de la Bruxelles.

Potrivit presei, de la izbucnirea crizei ruso-ucrainene, SUA au importat resurse din Rusia, mai ales petrol. Pe de altă parte, SUA realizează profituri uriașe din vânzările de gaze naturale în țările europene. Odată cu apropierea alegerilor intermediare, administrația de la Washington a început să restrângă exporturile de energie, spune Radio China Internațional într-un comentariu.

În această criză energetică, sunt multe lucruri la care liderii UE trebuie să reflecteze, între care și dacă va continua să urmeze SUA, fiind din nou înșelată!, este concluzia Radio China.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button