Internațional

Premierul Cehiei atacă populația care cere demisia guvernului: Sunt pro-ruși!

Premierul Cehiei a găsit explicația protestului de 70.000 de oameni, din Praga. Politicianul susține că cetățenii nemulțumiți sunt oamenii rușilor. 

Premierul Petr Fiala ține tare de funcție. Politicianul de Praga a lansat acuzații grave la adresa protestatarilor de sâmbătă, 3 septembrie, nu mai puțin de 70.000 de persoane care au criticat executivul, UE și NATO.

Mesaje controversate de la vârful guvernului. În opinia politicianului, protestatarii, etichetați drept „extremiști”, nu sunt interesați de interesele țării.

„Protestul din Piaţa Václav a fost organizat de forţe politice care sunt pro-ruse, care sunt apropiate de poziţii extreme şi sunt împotriva intereselor Republicii Cehe”, a declarat politicianul.

Ce au solicitat protestatarii din Cehia

Zecile de mii de protestatari au solicitat măsuri concrete pentru a scădea de urgență prețurile mari la energie, care de altfel au determinat o explozie a tarifelor la produse și servicii din toate domeniile de activitate.

De asemenea, protestatarii au cerut neutralitate militară, pe fondul conflictului din Ucraina și asigurarea de contracte directe cu furnizori de gaz, la preț accesibil, inclusiv cu Rusia.

„Scopul demonstraţiei noastre este de a cere o schimbare, în special rezolvarea problemei preţurilor la energie, mai ales la electricitate şi gaz, care ne va distruge economia în această toamnă”, a transmis unul dintre organizatorii evenimentului, Jiri Havel.

Protestele au izbucnit la doar o zi după ce guvernul a supraviețuit unei moțiuni de cenzură. Opoziția acuză executivul de pasivitate în contextul inflației explozive.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button