Internațional

Boris Johnson: Facturile la energie vor fi „amețitoare” la iarnă

Premierul în funcție al Marii Britanii, Boris Johnson,anunță că facturile la energie vor fi „amețitoare” la iarnă, potrivit Sky News. El a spus că deja costul încălzirii este „înspăimântător” pentru unii. Scriind în The Mail on Sunday, premierul demisionar l-a acuzat pe Vladimir Putin pentru agravarea crizei.

„Invazia lui Putin în Ucraina a fost cea care a speriat piețele energetice. Războiul lui Putin este cel care îi costă pe consumatorii britanici. Acesta este motivul pentru care factura dvs. de energie se dublează. Mă tem că Putin știe acest lucru. Îi place acest lucru. Și vrea ca noi să cedăm”, a afirmat Johnson.

Boris Johnson a susținut că președintele crede că politicienii europeni „moi” vor relaxa sancțiunile „și vor merge să cerșească pentru petrolul și gazele rusești” pe măsură ce se instalează iarna.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button