Știrile 60m.RO

Primarul USR al Brașovului a colorat literele de pe Tâmpa, în steagul Ungariei

Ungaria a sărbătorit, în 20 august, ziua națională a țării, de sărbătoarea Sfântului Rege Ștefan I, întemeietorul Regatului Ungariei. În semn de prietenie, Primăria Brașov a decis să lumineze literele de pe muntele Tâmpa în culorile drapelului Ungariei, roșu, alb și verde.

„În această seară, literele de pe Tâmpa și clădirea Primăriei Brașov vor fi iluminate în culorile roșu, alb, verde, specifice drapelului național maghiar.  Se marchează astfel Ziua Națională a Ungariei”, au anunțat reprezentanții municipalității Brașov pe pagina de facebook.

Anunțul a primit și câteva reacții pozitive, însă destul de multe persoane au găsit de cuviință să critice demersul Primăriei:

„O faceți ca să enervați cetățenii Brașovului? Când sarbatoresc maghiarii vreun eveniment legat de România?”; „Marcarea Zilei Naționale a României la ei se face prin purtare de doliu. Vi se pare a fi echitabil?!”; „Allen Coliban (primarul Brașovului – n.red) dar când a fost Ziua Drapelului pe data de 26 Iunie, ce ați făcut ? Nici măcar nu ați fost prezent! Cam rușinică, dar nici măcar aceea nu este, pentru că nu vă pasă!”;  ”Slugarnici ca de fiecare dată! Mândria noastră e probabil ascunsă undeva după Tâmpa , pe partea cealaltă …să n-o vadă nimeni!” – acestea au fost doar câteva dintre comentariile negative postate de internauți.

Reacția primarului USR al Brașovului

„Este un gest de normalitate, un gest de înțelegere într-o Europa cu valori comune, toleranța e una dintre ele. Brașovul e mândru de istoria multi culturală. E un gest pe care îl repetăm în fiecare an, e un gest pe care îl repetăm de fiecare sărbătoare naționale a unei etnii care are legătură cu Brașovul.

În 2011 vorbeam de 23.000 de maghiar care locuiesc în bună pace și înțelegere la Brașov. Sunt brașovean și la Brașov nu avem astfel de conflicte, cei care comentează trebuie să vină să vadă”, a declarat Allen Coliban.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button