OpiniiPolitică

Op. Ed.: Iobagii de anticameră, sclavii politici perfecți ai UDMR Satu Mare

În ultimele două mandate, de când UDMR conduce tot prin județul Satu Mare, de la Consiliul Județean Satu Mare și până la cele două municipii, a apărut un nou specimen politic: iobagul de anticameră.

Este categoria de politician român pentru care principiile, inclusiv cele mai sfinte valori naționale, sunt vandabile pentru un loc de muncă bun pentru sine sau pentru membri ai familiei/partid. Sunt aproape din tot spectrul politic: de la PSD sau PNL, până la PMP.

Un exemplu extrem de bun este cel al viceprimarului municipiului Satu Mare, Adelin Ghiarfaș, intrat în PNL mai mult pe ușa din dos. În ianuarie 2018, înainte de a ajunge la borcanul cu miere (salariu baban de viceprimar, un loc de muncă de rezervă și nu numai, prietenii știu de ce) Ghiarfaș ne explica cum statul maghiar a cumpărat Hotelul Dacia și că lucrurile nu erau tocmai în regulă. Acum, în 2022, cu un salariu lunar de peste 10.000 de lei, dar și cu alte avantaje, ne spune că nu vede nicio problemă în faptul că Ungaria (prin firma Manevi ZRT) cere și vrea să construiască o parcare aparent cu dedicație (toate lucrurile indică acest fapt) taman în centrul municipiului Satu Mare. Metamorfoză totală a coloanei vertebrale, care din rigiditate a dobândit o elasticitate teribilă, după tratamentul cu extras de tulipan.

Dar exemplele nu sunt singulare, iar MAJORITATEA politicienilor din județul Satu Mare și-au dat examenul final și l-au căzut cu brio la probele DEMNITATE, INTEGRITATE și PATRIOTISM. Se pregătesc alți iobagi, făcându-și încălzirea în anticameră.

Mișcarea de a abandona UDMR în guvernarea locală, dictată de către Adrian Cozma și asumată de PNL Satu Mare, este o mișcare demnă, indiferent de ce ar spune oricine. Din cei patru consilieri locali liberali din municipiul Satu Mare, trei erau oamenii UDMR! Pe față! La fel stă situația și cu unii șefi de instituții publice deconcentrate.

PNL a preferat să sacrifice posturile a cel puțin trei iobagi de anticameră și să intre în opoziție. Căci era de râsul curcilor ca Adrian Cozma să critice UDMR, iar viceprimarii municipiului Satu Mare și unul de la Consiliul Județean, toți liberali, să cânte altă partitură, în acord de ceardaș.

Nu vreau să critic UDMR, care a reușit să pună șaua pe caricaturile politice cu nume românești. Să îi demaște, reușind să ne facă astfel indirect (fără să vrea, evident) un uriaș serviciu! Este un succes indubitabil al UDMR și sunt convins că prin niște crame din județul Satu Mare și prin cancelariile de la Budapesta s-au deschis în acești ani multe șampanii. Iar Kereskenyi Gabor și Pataki Csaba, cei doi lideri UDMR, au demonstrat că sunt niște dresori de iobagi, acești lachei care așteaptă salivând în anticamera Primăriei și Consiliului Județean Satu Mare, gata să lase deoparte orice valoare. În realitate, este un oximoron, fiindcă niște indivizi fără valori și principii nu pot să renunțe la ceva ce nu posedă.

Opinie de Ciprian Bâtea, editor PresaSM

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button