Internațional

VIDEO// O mină de război a explodat pe o plajă din Zatoka: Trei persoane au murit și alte două au fost rănite

Trei persoane au murit și alte două au fost rănite, duminică, în urma exploziei unei mine de război, în satul Zatoka din regiunea Odesa, relatează publicația ucraineană Ukrinform.

Potrivit sursei citate, bărbații au ignorat restricțiile impuse de autoritățile locale și au mers să înoate. Unii dintre ei au dat peste o mină de război, care a explodat.

Vladislav Nazarov, purtătorul de cuvânt al comandamentului operațional „Sud”,  a anunțat, că oamenii au fost aruncați în aer.

„La fața locului s-au deplasat mai multe ambulanțe, dar și experți în explozibili și un grup de investigație-operativ”, a precizat Vladislav Nazarov.

Oficialul ucrainean anunțase că, în urma exploziei, și-au pierdut viața două persoane, însă Serhii Bratchuk, purtătorul de cuvânt al Administraţiei militare din regiunea Odesa, a anunțat ulterior că numărul victimelor a crescut la trei.

„Numărul victimelor tragediei de la Zatoka a crescut. Trei persoane au murit, alte două persoane cu răni sunt la spital”, a transmis, luni, Serhii Bratchuk.

Regiunea Odesa a decis să nu deschidă plajele în timpul sezonului estival din acest an, din cauza temerilor că Rusia ar putea lovi turiștii.

Zatoka este o localitate din raionul Cetatea Albă, regiunea Odesa, cu 1.637 de locuitori, potrivit wikipedia. Este o stațiune balneară de pe coasta Mării Negre, frecventată în mod special de persoane cu venituri medii din Ucraina și Republica Moldova.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button