OpiniiPoliticăȘtirile 60m.RO

Ignat Andrei: medicii și asistentele ar trebui să își aleagă conducerea

Prezent în emisiunea 60m.ro moderată de Doina Grosu, analistul politic Ignat Andrei a declarat că managementul spitalelor trebuie depolitizat și că trebuie acordat cadrelor medicale, medici și asistente, dreptul de a-și alege conducerea.

„Cadrele medicale trebuie să își poată alege conducătorul, managerul. Medicii și asistentele trebuie să dețină acest drept și nu să li se impună manageri politici cu mandat scurt și limitat.

Trebuie preluat modelul sistemului universitar și cei din interior să nască profesioniști. Se poate stabili un model de reprezentativitate.

Aceste mandate trebuie să fie cu o durată mai mare, de 4-5 ani. Zona medicală trebuie separată de managementul administrativ.

Unii au dat securitatea la incendiu unor firme care nu sunt certificate și care nu au nici un angajat. Acest lucru reprezintă o crimă” a declarat Ignat Andrei, analist politic.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button