Politică

Ciucă felicită marinarii români pentru că sprijină exporturile şi importurile Ucrainei

Premierul Nicolae Ciucă afirmă, luni, într-un mesaj transmis cu ocazia Zilei Marinei, că mulţumită marinarilor români ţara noastră rămâne principalul stat care sprijină exporturile şi importurile Ucrainei.

„Aţi dovedit, în nenumărate rânduri, capacitatea acestui popor de a da oameni curajoşi şi performanţi, capabili să înfrunte vicisitudinile mării şi ale vieţii de marinar. Aţi reprezentat cu profesionalism şi onoare ţara în cadrul tuturor misiunilor încredinţate peste hotare şi de fiecare dată, la întoarcerea în ţară, aţi putut raporta cu mândrie: „Misiune îndeplinită!”. Mulţumită vouă, România rămâne principalul stat care sprijină exporturile şi importurile Ucrainei, greu încercată în război, prin Portul Constanţa şi alte facilităţi portuare şi prin tranzitul bunurilor pe teritoriul ţării noastre, direct sau prin Republica Moldova. Ne-am asumat o sarcină în care Forţelor Navale Române le revine un rol important de a-şi demonstra măiestria şi capacitatea de cooperare cu aliaţii pentru a atinge dezideratele”, se arată în mesajul transmis de premier marinarilor, transmite Agerpres.

El îi asigură pe aceştia de „preţuirea şi întregul sprijin” al Guvernului.

Nicolae Ciucă aminteşte semnificaţia pe care o are Ziua Marinei pentru români, prilej de cinstire a înaintaşilor şi de omagiu adus „eroilor marinari care odihnesc în adâncuri de ape”.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Un comentariu

  1. ce face omul face si maimutza pik si pok sau lolek si bolek.cuplul iohannis-ciuca.
    iohannis cu acelasi costumash de chelner ospatar de anu trecut iar ciuca avand un nasture descheiat la haina,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button