Internațional

SUA provoacă din nou China: O delegație de parlamentari americani vizitează Taiwanul

O delegație de parlamentari americani a ajuns duminică în Taiwan pentru o vizită de două zile în timpul căreia se va întâlni cu președintele Tsai Ing-wen. Vizita are loc pe fondul tensiunilor cu China, informează Reuters, potrivit mediafax.

Ambasada de facto a SUA la Taipei a anunțat că delegația este condusă de senatorul Ed Markey, care este însoțit de alți patru parlamentari, aflați într-o vizită mai amplă în regiunea Indo-Pacific.

Biroul prezidențial din Taiwan a anunțat că grupul se va întâlni cu Tsai Ing-wen luni dimineață.

„Delegația se va întâlni cu înalți lideri taiwanezi pentru a discuta despre relațiile dintre SUA și Taiwan, securitatea regională, comerțul și investițiile, lanțurile de aprovizionare globale, schimbările climatice și alte probleme semnificative de interes reciproc”, a precizat ambasada americană.

Beijingul, care revendică Taiwanul, a organizat exerciții militare în jurul insulei pentru a-și exprima dezacordul față de vizita din această lună la Taipei a președintelui Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button