Social

„Nu e om, e de pe altă planetă”. Reacția presei internaționale, după noua performanță a lui David Popovici

Performanța lui David Popovici, care a doborât sâmbătă recordul mondial la proba de 100 m liber și a cucerit medalia de aur la Campionatele Europene de natație de la Roma, a făcut imediat înconjurul planetei, scrie Gazeta Sporturilor. Două dintre cele mai prestigioase ziare de sport, Gazzetta dello Sport și L’Équipe, au avut numai cuvinte de laudă pentru înotătorul de 17 ani.

La Gazzetta dello Sport, cea mai importantă publicație sportivă din Italia, i-a dedicat lui David Popovici un articol intitulat „Cine e David Popovici, noul rege al probei de 100 de metri”, în care este prezentată filosofia de viață a fenomenului natației. Captură La Gazzetta dello Sport Italienii de la OA Sport nu s-au ferit de cuvinte: „David Popovici nu e om, e de pe altă planetă! A bătut recordul mondial la 100 de metri după 13 ani”.

Francezii de la L’Équipe au fost și ei impresionați de performanța românului și i-au dedicat un material amplu, cu titlul „David Popovici a bătut recordul deținut din 2009 de Cesar Cielo”.

David Popovici a cucerit sâmbătă, 13 august, medalia de aur în proba de 100 de metri liber la Campionatele Europene de natație de la Roma. Totodată, sportivul în vârstă de 17 ani a stabilit un nou record mondial, cu timpul de 46,86 secunde, doborând vechiul record care data din 2009.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button