Politică

Raed Arafat amenință românii cu valul 5 pandemic

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat vineri că un val 5 al pandemiei este posibil, dar că nu poate spune la ce moment ar putea veni acesta. Amploarea valului va depinde, însă, de rata de vaccinare, crede Arafat.

“Pot să parafraze ce au zis oficialii din Germania, că la acest momemnt pandemia începe să se transforme în pandemia nevaccinaților. Un val 5 este posibil, nu pot să spun la ce moment, dar este posibil şi cu cât avem rata de vaccinare mai mică, un val 5 poate să aibă un impact cum a fost acest val care a trecut acum. Diferenţa între val 5, care oricum poate că va veni, cu un procent mare de vaccinaţi şi unul cu procent mai mic de vaccinaţi, este impactul major pe sistemul sanitar”, a afirmat Arafat, vineri, într-o conferinţă de presă.

De asemenea, reprezentantul Institutului Naţional de Sănătate Publică, Florentina Furtunescu, a declarat în conferinţa de presă, că această pandemie este una a nevaccinaţilor.

“Devine din ce în ce mai mult această pandemie o problemă a nevaccinaţilor, iar faţă de această realitate care ne izbeşte din ce în ce mult în fiecare zi, avem un singur îndemn: vaccinaţi-vă, vaccinaţi-vă, vaccinaţi-vă. Trebuie să milităm în continuare, să ne unim eforturile cu toţii pentru a determinat, convinge cât mai mulţi oameni care nu s-au vaccinat până acum să o facă de urgenţă. Este în primul rând în beneficiul individual al dumnealor şi în al doilea rând în beneficiul familiei şi al comunităţii”, a precizat Florentina Furtunescu.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button