SocialȘtirile 60m.RO

Cozi uriașe la vămile din România: 500 de mii de persoane au tranzitat frontierele în ultima zi

Aproximativ 486.800 persoane, cetăţeni români şi străini, cu peste 127.280 mijloace de transport au tranzitat sâmbătă punctele de trecere a frontierei din România, atât pe sensul de intrare în ţară, cât şi pe sensul de ieşire din ţară. Cele mai aglomerate puncte de frontieră au fost Nădlac II, Giurgiu şi Vama Veche, iar cei mai mulţi oameni au intrat în România dinspre Ungaria, pe la Nădlac II.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, cele 486.800 persoane au intrat în România cu peste 127.280 mijloace de transport. Pe sensul de intrare în România, au fost aproximativ 236.900 de persoane, cei mai mulţi dintre ei intrând pe la frontiera cu Ungaria (aproximativ 108.500 persoane).

 ”Ieri, 13.08.2022, cele mai aglomerate puncte de frontieră, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire, au fost Nădlac II, cu peste 218.900 de persoane, Giurgiu, cu peste 51.500 de persoane şi Vama Veche, cu peste 28.470 de persoane. Având în vedere că a început minivacanţa de Sfânta Maria şi mulţi cetăţeni români călătoresc în afara graniţelor ţării, în perioada următoare se preconizează, de asemenea,  o creştere a traficului în punctele de trecere a frontierei, în special la frontiera cu Ungaria şi Bulgaria”, transmite Poliţia de Frontieră.

Astfel, se recomandă cetăţenilor români şi străini care tranzitează frontiera naţională în această perioadă să folosească toate punctele de frontieră deschise în regim internaţional şi să se informeze cu privire la condiţiile de călătorie în statele de destinaţie şi în cele tranzitate.

 ”În ceea ce priveşte cetăţenii ucraineni, 13.597 au intrat în România în cursul zilei de ieri (în creştere cu 9,8% faţă de ziua precedentă). Astfel, începând cu data de 10.02.2022 (perioadă pre-conflict), până la data de 12.08.2022, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 1.925.285 cetăţeni ucraineni”, se arată în comunicatul de presă de duminică, al Poliţiei de Frontieră.

 Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line. 

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button