Politică

Claudiu Târziu anunță reforma-administrativ teritorială a României – Ce va însemna guvernarea AUR

Liderul AUR, Claudiu Târziu, anunță o serie de linii generale ce vor fi implementate odată cu ajungerea AUR la guvernare în 2024.

„Ce va însemna guvernarea AUR, în linii generale:

– taxe și impozite reduse

– sprijin constant și consistent pentru antreprenorii români

– dezvoltarea micilor gospodării țărănești și a fermelor mici și mijlocii

exploatarea resurselor naturale ale țării în beneficiul românilor

– reindustrializarea țării prin grija inteligentă a statului

– finalizarea tuturor capacităților de producție de energie hidro, redeschiderea minelor de cărbune și a unităților de producție a energiei pe cărbune

– reforma administrativ-teritorială a țării, pentru ca UAT-urile să se poată întreține și să se dezvolte în beneficiul românilor

– apărarea vieții

– educația în regim clasic a noilor generații

– întărirea sănătății românilor, prin alimentație, sport și acces la mijloace de recreere

– recăpătarea suveranității naționale

– refacerea, prin înmulțirea soldaților instruiți, inarmarea și dotarea cu tehnologie nouă și pregătirea la cel mai înalt nivel a armatei române

– pensii echitabile, prin desființarea pensiilor speciale și majorarea pensiilor de drept prin sumă fixă, nu procentual

– anularea legilor antiromânești

– slujirea interesului național în mod permanent

– pornirea procesului de reunificare a Basarabiei cu România

– reducerea birocrației, care este mama corupției, prin digitalizare și reforma legislativă”, a anunțat președintele CNC al AUR, Claudiu Târziu.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Un comentariu

 1. • Ro • 🇷🇴 Un amendament : referendumul național să fie aplicat îndată dacă trece (poporul suveran)
  Conform legii (3/2000) „Referendumul național constituie forma și mijlocul de consultare directă și de exprimare a voinței suverane a poporului român cu privire la:
  • revizuirea Constituției;
  • demiterea Președintelui României;
  • probleme de interes național
  Întrucât conform Constituției României, poporul își exercită suveranitatea atât prin reprezentanții aleși în Parlament, cât și direct, prin referendum, Parlamentul este obligat să acționeze în sensul dat de rezultatul înregistrat.
  Referendumul reprezintă procesul de consultare directă a cetățenilor unei țări în legătură cu un text de lege de o importanță cu totul deosebită sau asupra unei situații de importanță națională. Referendumul este o formă de democrație directă, în contrast cu democrația reprezentativă. *Propositum qui referendum est populo*, „O propunere care trebuie readusă poporului”
  Referendumul pentru trecerea la parlament unicameral și reducerea numărului de parlamentari a fost un referendum consultativ (nu decizional), pentru trecerea de la actualul Parlament bicameral (cu aproximativ 137 de senatori și 334 deputați) la un Parlament unicameral (cu cel mult 300 de deputați). Deși validat, acest referendum nu a fost implementat niciodată.
  🔻
  https://www.google.com/search?q=referendumul+na%C8%9Bional+s%C4%83+fie+aplicat+%C3%AEndat%C4%83+dac%C4%83+trece+(poporul+suveran)&oq=referendumul+na%C8%9Bional+s%C4%83+fie+aplicat+%C3%AEndat%C4%83+dac%C4%83+trece+(poporul+suveran)+&aqs=chrome..69i57.1818j0j15&sourceid=chrome&ie=UTF-8 Suveranitatea naţională aparţine poporului român » (art.2. al.1 și 2 din Constitutie).
  • Ro • 🇷🇴 Art. 2 – Suveranitatea
  (1) Suveranitatea naţională aparţine poporului român.
  PUNCT!
  (2) Nici un grup şi nici o persoană nu pot exercita suveranitatea în nume propriu.
  Constituția poporului « suveran » și Republica Judecătorilor
  Începând cu 2010 Justiţia dă senţinţe fără a mai aştepta de la Curtea Constituţională verdict pentru excepţiile de neconstituţionalitate ridicate în cardrul proceselor şi
  astfel suveranitatea a fost confiscată de către puterea Legislativă care nu mai reprezintă Poporul, deoarece poate încălca contractul Constituţiional. (🇷🇴 Ladislau Aur Czika)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button