Știrile 60m.RO

Barna: Dacă DNA dispune începerea urmăririi penale, mă retrag din funcții

Vicepremierul Dan Barna a declarat că dacă DNA va începe urmărirea penală împotriva sa, se va retrage din funcții. „Sunt coordonatorul campaniei naţionale Fără penali. Nu trebuie să aveţi nicio îndoială că, în situaţia în care vorbim de o urmărire penală demarată împotriva mea, nu voi ezita nicio clipă să fac ceea ce e de făcut”, a precizat Barna.

Până atunci însă, Barna consideră că situaţia generată de trimiterea la DNA a unor documente privind proiectele pe care le-a derulat pe fonduri europene este una „derizorie şi ridicolă” şi susţine că nu îi creează probleme în cursa internă pentru şefia USR-PLUS.

Eu, ştiind că în acel dosar sunt argumente undeva între absurd şi ridicol, nu am niciun fel de îngrijorare şi le-am transmis asta şi colegilor mei. Sunt foarte liniştit că decizia pe care o vom lua împreună, ca partid, va fi cea mai bună, aşa cum s-a întâmplat din 2016 încoace. Deci lucrurile sunt foarte simple, faptul că, în sfârşit, acea verificare e trimisă la DNA este un lucru pe care eu l-am cerut din 2019, de când a fost acea autosesizare magică în urma unui articol de presă. Faptul că a durat doi ani de zile ca să se constate că trei documente nu au fost semnate faţă în faţă e o chestiune de dezbătut de către media, să spun, nu mă pronunţ. E foarte bine că lucrurile se încheie şi că există un orizont de finalizare a unui demers al statului care a consumat enorm de multă energie, au fost sute de oameni chemaţi la declaraţii”, a afirmat Dan Barna, marţi seară, la B1 Tv.

Departamentul de luptă antifraudă (DLAF) din cadrul Guvernului a sesizat DNA în legătură cu „presupuse fapte de natură penală comise în contextul implementării unor proiecte finanţate din fonduri europene”.

Back to top button