Politică

AUR solicită premierului agramat Ciucă retragerea proiectelor legilor educaţiei

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) îi solicită prim-ministrului Nicolae Ciucă să retragă din parcursul legislativ proiectele de legi privind educaţia şi să facă publice numele autorilor acestor legi. „Este dreptul întregii societăţi româneşti să îi cunoască pe cei care, din interes sau din incompetenţă, au elaborat nişte proiecte atât de contestate”, a mai transmis partidul, într-un comunicat de presă.

„Aceste proiecte sunt foarte criticate de către asociaţiile de părinţi, sindicatele din învăţământ şi intelectuali de marcă din societatea românească. Ele conţin prevederi de natură să îngroape definitiv sistemul naţional de educaţie, şi aşa grav afectat de aşa-zisele reforme nesfârşite din ultimele decenii. În plus, ele sunt promovate dintr-un interes strict politicianist care urmăreşte absolvirea de răspundere a politicienilor cu doctorate plagiate şi finalizarea într-o notă ce se doreşte a fi onorabilă a proiectului prezidenţial eşuat „România educată”, a declarat preşedintele George Simion.

Liderul senatorilor AUR Claudiu Târziu a precizat că „educaţia naţională are nevoie de reformă, dar nu în sensul destructurării ei definitive, ci în direcţia revenirii la o educaţie solidă şi performantă, atât generală, cât şi pe specialităţi”.

„Orientarea către reducerea numărului de ore, scăderea standardelor de evaluare şi diluarea disciplinelor fundamentale trebuie înlocuită cu măsuri menite să crească nivelul calităţii educaţiei la toate nivelurile. O atenţie deosebită trebuie acordată formării continue a corpului didactic. A avea profesori bine motivaţi şi  pregătiţi profesional este o condiţie indispensabilă pentru a avea o educaţie de calitate”, a adăugat Târziu.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button