Social

Tot înainte spre progres! O linie de cale ferată din România a devenit pistă de biciclete

România pare să fie un tărâm al tuturor posibilităţilor, autorităţile locale luând de multe ori decizii de-a dreptul halucinante. A fost şi cazul unei linii de cale ferată care a fost asflatată şi a devenit pistă de biclete, inaugurată, bineînţeles cu panglică tăiată de mândrul primar.

Tronsonul de pistă de biciclete de pe raza orașului Huedin care face parte din traseul amenajat pe terasamentul fostei căi ferate din zona DN 1 E60 până la Călățele a fost dat în folosință miercuri, anunţă ziarulfaclia.ro.

Tronsonul de la Huedin are 3030 metri și a fost amenajat cu fonduri UE. Proiectul vizează amenajarea unei piste de biciclete pe traseul de 15 kilometri al fostei căi ferate, care pornește de la Huedin și ajunge la Călățele.

Până acum s-a reușit realizarea tronsonului de pe raza localității Sâncraiu și a celui de pe raza orașului Huedin.

Practic este vorba de o pistă de 7,03 km cu o lățime  de minim 2,00 m organizată în dublu sens, respectiv 2 piste cu lățimea de 1,0 m, câte una pentru fiecare sens de circulație. Până acum, Comuna Călățele încă nu a început lucrările la tronsonul prevăzut aici.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button