Internațional

Kremlinul îl trimite la plimbare pe Macron

Președinții Vladimir Putin și Emmanuel Macron nu au mai avut o conversație telefonică de două luni, deoarece Franța este o țară cu care discuțiile nu sunt în prezent „necesare”, a declarat Kremlinul, potrivit Le Monde.

„Ei bine, în primul rând, Franța este un stat neprietenos în ceea ce privește acțiunile pe care le întreprinde în ceea ce privește țara noastră”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, răspunzând reporterilor la o întrebare despre absența convorbirilor telefonice recente între cei doi lideri, care au vorbit de mai multe ori la începutul acestui an. „Nu se sună pentru că nu cred că este momentul potrivit, iar acum pur și simplu nu este necesar. Dacă este nevoie, ei se pot suna reciproc într-un minut”, a declarat Peskov.

Ultima discuție oficială între Putin și Macron a avut loc în 28 mai, când cei doi lideri au vorbit la telefon cu cancelarul german Olaf Scholz despre soarta soldaților ucraineni luați prizonieri de armata rusă. Înainte de aceasta, Macron a avut mai multe conversații telefonice cu Putin până la invazia rusă în Ucraina, în 24 februarie. Aceste contacte multiple i-au adus președintelui francez critici, unii reproșându-i că a menținut schimburi regulate cu liderul de la Kremlin fără a reuși să împiedice lansarea agresiunii rusești împotriva Ucrainei.

Kremlinul a continuat să își extindă lista de țări „neprietenoase” care fac obiectul unor măsuri de retorsiune. În prezent, aceasta include Statele Unite, Australia, Canada, Regatul Unit, Noua Zeelandă, Japonia, Coreea de Sud, Norvegia, Taiwan și toți membrii Uniunii Europene.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button