Internațional

Viktor Orbán: Unele țări UE vor să trimită trupe în Ucraina

Guvernul Ungariei este îngrijorat să vadă livrări de arme către Ucraina și se teme că unele dintre țările UE își pot trimite trupe acolo, a declarat luni premierul ungar Viktor Orban.

El și-a exprimat îngrijorarea serioasă că „întreaga Europă alunecă într-un război pas cu pas”, deoarece țările UE trimit tancuri în Ucraina și se gândesc să o aprovizioneze cu avioane de luptă. „Dacă lucrurile vor continua în acest fel, vor dori să trimită trupe în Ucraina”, a spus el la deschiderea sesiunii de primăvară a parlamentului ungar.

El a subliniat că guvernul său insistă asupra soluționării conflictului ucrainean prin mijloace pașnice și a cerut parlamentarilor să susțină această poziție. „Vor să ne tragă în acest război, dar vă fac apel să nu cedați provocărilor”, a spus Orban.

„Avem nevoie de o încetare a focului, avem nevoie de discuții de pace. De aceea Ungaria insistă asupra păcii la toate forurile internaționale”, a spus el, adăugând că din aceste motive Ungaria sprijină planul de pace al Chinei pentru Ucraina.

El a reiterat că continuă să fie împotriva sancțiunilor anti-ruse ale Uniunii Europene, în special în sectorul energetic. El a amintit că restricțiile privind aprovizionarea cu combustibili au provocat o creștere dramatică a prețurilor, iar cheltuielile Ungariei cu sursele de energie au crescut cu zece miliarde de euro în 2022. „Bruxelles a luat acești bani din buzunarele maghiarilor cu ajutorul sancțiunilor”, a adăugat el.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button