Știrile 60m.RO

Ministerul Dezvoltării aruncă vina asupra CJ Neamț: Proiectul reabilitării podului de la Luțca figurează ca nefinalizat. Sorin Lavric (AUR): Revoltător!

România, țara absurdului. Ministerul Dezvoltării susține că proiectul reabilitării podului de la Luțca, care s-a prăbușit în luna iunie a acestui an, figurează ca nefinalizat și aruncă vina asupra beneficiarului – CJ Neamț. Precizarea a fost făcută în contextul în care senatorul AUR Sorin Lavric a cerut autorităților un răspuns la o întrebare pertinentă: „ce măsuri ați luat din luna noiembrie 2021 când podul a fost dat oficial în folosință și până în luna iunie 2022 când acesta s-a prăbușit, știind clar că recepția lucrărilor nu a fost finalizată?”.

Sorin Lavric a adresat Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației o solicitare imediat după prăbușirea podului de la Luțca, prin care solicita un punct de vedere oficial din partea autorităților. În răspunsul transmis, instituția subliniază că nu are atribuții în acest caz,

„responsabilitatea derulării și a modului de implementare a obiectivului de investiții este atributul beneficiarului, în speță Consiliul Județean Neamț”.

În plus, Ministerul Dezvoltării arată că beneficiarul nu a transmis Procesul – Verbal de recepție la terminarea lucrării (PVRTL), astfel că în evidentele MDLPA obiectivul figurează ca nefinalizat, cu atât mai mult cu cat nici valoarea alocată nu a fost integral decontată.

„Obligația monitorizării de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a utilizării fondurilor alocate de la bugetul de stat pentru realizarea obiectivelor de investiții constă în centralizarea sumelor alocate decontate, conform anexelor transmise de către beneficiari, precum si a proceselor-verbale de recepție la terminarea lucrărilor”, se arată în răspuns.

„Această situație este cât se poate de absurdă și arată cât de depășit este actualul sistem politic. Este inadmisibil ca baronii locali să nu fie trași la răspundere sub nicio formă, deși pun în pericol siguranța cetățenilor și folosesc banii publici pentru firmele de casă”, a declarat Sorin Lavric.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button