Social

Dezastru ecologic: Mii de pești morți pe Olt, în zona Făgărașului

În ultimele zile, pe cursul râului Olt au fost observați mai mulți pești morți, iar câțiva făgărășeni au surprins acest lucru într-o filmare, care a devenit virală pe internet, relatează Salut Făgăraș. Autoritățile susțin că este vorba de o undă de poluare, la moartea peștilor contribuind seceta și lipsa de oxigen în apă.

”Este o undă de poluare, care nu știm încă de unde este, vine de undeva de mai sus, de la Comăna, spuneau și cei de la SEGA Brașov, să fie de pe Rîul Negru, ar fi fost ploi torențiale și de acolo vine tulbureală. Oltul a fost foarte scăzut în ultima perioadă, lipsa de oxigen, noi am mai avut probleme pe secetă, oxigenul redus în apă, plus unda de viitură venită cu tulbureală, se văd valuri de particule fine de tulbureală în apele râului, ajung la branhiile peștelui și îl omoară. Asta ar fi cauza. Aseară a venit unda, după ora 20.30, la ora 21.00, ne-am constituit într-o comisie, la podul Hălmeagului, comisie formată din reprezentanți ai DSVSA Brașov, SEGA Brașov, AVPS Făgăraș, polițiști, criminaliști. Au făcut măsurători, fotografii, s-a întocmit un proces verbal acum așteptăm rezultatele analizelor”, a declarat Sorin Șuler, șeful AVPS Făgăraș.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button