SocialȘtirile 60m.RO

Reguli noi la cumpărături în weekend: Nu ai coș, nu intri în magazin

Prefectul capitalei Alin Stoica a avut o întâlnire cu reprezentanții marilor lanțuri de magazine, în cadrul căreia au discutat despre noile măsuri ce vor fi introduse astfel încât să nu se mai ajungă la cozi la sfârșit de săptămână, când programul este doar până la ora 18:00. Potrivit declarațiilor, în unele magazine oamenii vor putea intra doar dacă găsesc coș liber la intrare, iar în altele va exista un contor automat pentru afișarea numărului maxim de clienți.

Stoica a precizat că magazinele vor afișa a intrare numărul maxim de clienți care pot fi simultan prezenți în magazin.

În funcție de tipul de magazin și de situația fiecărui operator, măsurile vor putea diferi, de la contor automat la intrare, contor manual, la număr de coșuri. Nu va fi o măsură unică obligatorie pentru toți operatorii, dar fiecare va trebui să adopte o măsură care să ducă la respectarea numărului maxim de clienți”, a declarat prefectul Capitalei, care a precizat că până joi la prânz așteaptă propuneri suplimentare de la retaileri”, a specificat prefectul capitalei.

În magazinele mari, se vor prune în practică alte măsuri, cum ar fi contoare electronice sau mecanice pentru că în cazul lor sunt clienți care „preferă să meargă cu două coşuri, clienţi care preferă să intre fără coş”.

Back to top button