Internațional

Magnatul cerealelor din Ucraina, ucis de ruși într-un bombardament la Nikolaev

Fondatorul și proprietarul celei mai mari companii agricole din Ucraina, Oleksii Vadaturski și soția sa au murit, noaptea trecută, într-un bombardament ce a vizat regiunea Nikolaev din sudul Ucrainei, potrivit Ukrainska Pravda.

Vadaturski era proprietarul firmei Nibulon și avea, potrivit Forbes, o avere estimată la peste 450 de milioane de dolari în 2020. Guvernatorul localității a anunșat pe contul său de socializare că locuința milionarului a ost lovită de rachete rusești. Potrivit oficialului ucrainean, Vadaturski „a făcut multe” pentru Nikolaev și pentru Ucraina, iar contribuția sa la dezvoltarea industriilor agricole și de construcții navale a fost „neprețuită”.

Compania agricolă Nibulon, fondată și condusă de Vadaturski, are sediul central în Nikolaev, este specializată în producția și exportul de grâu, orz și porumb, și are propria flotă și un șantier naval.

Nibulon a construit multe instalații de depozitare și alte infrastructuri pentru exportul cerealelor .

Nikolaev se află pe ruta principală către Odesa, principalul port al Ucrainei, și a fost lovit în mod repetat în ultima perioadă, transmite BBC.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button