Internațional

Un lider austriac cere naționalizarea OMV, proprietarul majoritar al Petrom

„Acționarii, afară din OMV”! Viceprefectul landului „Austria Inferioară”, fostul general de poliție, Franz Schnabl, liderul regional al partidului social-democrat, SPÖ, a cerut ca Austria să revină ca proprietar majoritar al companiei OMV, proprietara Petrom.

Franz Schnabl a subliniat că, în timp ce OMV-ul prosperă, austriecii nu-și mai permit să plătească prețul piperat al combustibilul la pompă. Cu programul său, ieșit „la timp” înaintea alegerilor regionale de land, prețurile la carburanți ar putea fi reduse, crede Schnabl.

Ziarul KURIER scrie despre OMV, citând-ul pe politicianul social-democrat, drept „proprietatea comună a austriecilor”. „Transferurile lunare de miliarde de la șoferi către șeicii petrolieri și alți acționari ai OMV-ului duc la sărăcirea treptată a Austriei. OMV trebuie să-și asigure în primul rând mandatul de aprovizionare pentru compatrioți.”

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button