Știrile 60m.RO

Petre Daea: Când desfaci pănușile și ai luat ciucalăul în mână, e temperatura atât de ridicată, aproape te încălzești

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a fost invitat la Antena 3, unde a dezvăluit care este secretul agronomului, pentru a afla ce producție va avea.

Petre Daea a explicat de ce număra boabele de porumb de pe știulete, atunci când a mers să verifice culturile din țară, afectate de seceta severă.

„Un știulete, când l-a luat un agronom în mâna, el se uită la trei lucruri. În primul rând dacă e cald, și acela era fierbinte. În momentul în care desfaci pănușile și ai luat ciucalăul în mâna, e temperatura atât de ridicată, aproape te încălzești. Nu e compromis. Asta înseamnă că stă ca în etuvă.

Rădăcina nu are apă, rodul stă ca în etuvă, greutăți pentru procesele biologice. În al doilea rând, în momentul în care intri într-un lan de porumb și iei știulete în mâna, primul lucru, îi numeri rândurile de boabe, care tot timpul sunt pare.”

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button