Politică

Sorin Cîmpeanu: Măririle de salarii pentru profesori vin la pachet cu noi criterii de performanță

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a făcut o serie de noi declarații în cadrul unei emisiuni difuzată de postul TV Digi 24, despre schimbările din următoarea perioadă, în ceea ce privește evaluarea profesorilor, după aprobarea proiectului Legii Educației.

Afirmațiile au completat declarațiile despre măririle de salarii ce vor urma, pentru toate cadrele didactice. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a completat cu anuntul introducerii unor noi criterii de performanță pentru profesori.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a precizat în această privință:

,,Aceste evaluări se vor face prin raportare la profilul cadrului didactic, care de data asta este clar definit, pe cele trei paliere: învățământ primar, învățământ gimnazial și învățământ liceal, pentru că sunt diferențe între aceste trei categorii de profil.

Evaluarea se va face din perspectiva progresului școlar, evaluarea se face din perspectiva modului în care-și vor îndeplini obligațiile, care va face parte din fișele de post ale fiecărui cadru didactic și va face parte din noul regulament de organizare și funcționare a învățământului preuniversitar, prin care vor trebui să aibe un portofoliu educațional.

Deci pe aceste trei paliere, prin raportare la copil, prin progres școlar și prin profilul educațional al elevului. Dacă suntem directori, evaluarea se va face și prin îndeplinirea standardelor de calitate.” , a declarat ministrul.

Acestea vor intra în vigoare odată cu noua Lege a Educației, aflată momentan în dezbatere.

Discuția poate fi urmărită integral începând cu minutul 29 al emisiunii AICI (unde puteți vedea emisiunea de la Digi TV integral).

În aceeași emisiunea, Ministrul Educației a vorbit și despre majorarea salariilor cadrelor didactice.

Sorin Cîmpeanu a declarat că salariul unui profesor la debut în carieră (profesor debutant stagiar), în primul an de activitate va fi de 6095 lei, echivalentul unui salariu mediu pe economie.

Practic, spune Ministrul Educației, creșterea salariului unui profesor debutant stagiar va fi de circa 43% după intrarea în vigoare a Legii Educației.

Grila salariilor crește până la categoria nouă de ,,Profesor emerit”.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button