Politică

Dan Tănasă: Limba maghiară o să devină limbă oficială de stat cu ajutorul cozilor de topor din PSD și PNL

Deputatul AUR, Dan Tanasă, a afirmat că partidele politice aflate la guvernare au încălcat diverse articole importante ale Constituției. Acesta a transmis că suntem „unicii în lume care ne-am înstrăinat pământul şi am vândut” în condițiile în care terenul țării este inalienabil. În plus, Dan Tănasă a spus că este inacceptabil că în anumite regiuni din România, treptat, limba maghiară a devenit limba oficială.

„Articolul 3 din Constituţia României vorbeşte de teritoriul României care este inalienabil. Din păcate, în ultimii 30 de ani atât PSD, cât şi PNL şi UDMR au permis vânzarea pământului românesc către străini la un nivel demenţial. Din păcate, suntem poate unicii în lume care ne-am înstrăinat pământul şi am vândut, ne-am trezit într-o situaţie în care am permis încălcarea art. 3 al Constituţiei. Art. 12 vorbeşte de simbolurile naţionale ale României, art.13 vorbeşte de limba naţională, de limba română.

Eu am câştigat câteva zeci de procese în instanţele din România prin care am încercat să impun respectarea limbii oficiale de stat. Din păcate, atât PSD, cât şi PNL a tolerat timp de 30 de ani atitudinile absolut inacceptabile ale UDMR atunci când vine vorba de simboluri naţionale şi de limba oficială de stat în România.

Aţi permis, domnilor, ca în Transilvania, practic în multe zone limba maghiară să devină practic de fapt limbă oficială de stat şi permiteţi în continuare, dragi colegi de la PSD la PNL. Limba oficială de stat nu este negociabilă cu nimeni şi nici simboluri naţionale. Astea le puteţi spune colegilor de la UDMR”, a mai spus Dan Tanasă.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button