Internațional

Vești proaste pentru Iohannis! Daily Telegraph: Boris Johnson este favorit pentru postul de secretar general al NATO

Boris Johnson, care a renunțat la funcția de prim-ministru al Marii Britanii, ar putea prelua funcția de secretar general al NATO, după ce actualul șef al alianței, Jens Stoltenberg, își va părăsi scaunul în septembrie anul viitor, a informat miercuri Daily Telegraph.

Potrivit ziarului, conservatorii de rang înalt îl susțin pe Boris Johnson în calitate de următor secretar general al NATO. Înainte de Johnson, secretarul britanic al Apărării Ben Wallace, precum și foștii premieri britanici Theresa May și David Cameron, au fost luați în considerare pentru acest rol, notează ziarul.

Daily Telegraph a subliniat că postul de secretar general al NATO a fost de mult oferit unui reprezentant britanic din cauza neîncrederii SUA față de politicienii europeni care și-au anunțat în mod repetat planurile de a crea o nouă armată a Uniunii Europene.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button