Internațional

Grecia a pierdut 3,5% din populație în decurs de un deceniu, potrivit ultimului recensământ

Grecia a pierdut 3,5% din populație în decurs de un deceniu, 2011-2021, potrivit ultimului recensământ, transmite Rador, care citează presa elenă.

Constatarea este în conformitate cu proiecțiile Organizației Națiunilor Unite (ONU) cu privire la evoluția populației în toate țările balcanice. Potrivit ONU, Balcanii vor înregistra o scădere a populației cu 15% până în 2050. Bulgaria va scădea la 5,4 milioane (de la 7), România la 16,4 (de la 19,4), Serbia la 7,4 (de la 8,7), Macedonia de Nord la 1,9 (de la 2,1), Croația la 3,4 (de la 4,1), Moldova la 3,2 (de la 4). Grecia va ajunge la 9 milioane de locuitori.

Motivele pentru această scădere a populației sunt mult mai multe decât ratele scăzute ale natalității. În principal, oamenii pleacă pentru a cauta o soartă mai bună în altă parte. De altfel, acest lucru se vede și din datele calitative ale recensământului din Grecia. În zonele în care există dezvoltare economică (datorită turismului) există o creștere a populației, precum în insulele din Arhipelagul Dodecanez.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button