Internațional

Comisia pentru buget a Bundestagului intenționează să aprobe miercuri un ajutor militar de 12 miliarde de euro pentru Ucraina

La cererea guvernului german, comisia pentru buget a Bundestagului urmează să voteze miercuri o creștere semnificativă a ajutorului pentru armament acordat Ucrainei, scrie agenția AFP, preluată de Eurointegration.

Potrivit surselor, comisia ar trebui să aprobe o creștere a cheltuielilor militare cu 12 miliarde de euro, care vor merge către ajutorul Kiev.

Armata germană va putea începe să cheltuiască acești bani încă din acest an. O parte din fonduri vor fi alocate pentru anii următori. Nu se știe cu exactitate cum și în ce perioada de timp vor fi distribuite aceste 12 miliarde de euro.

Până în prezent, Berlinul a alocat Kievului 3 miliarde de euro sub formă de ajutor militar.

Miercuri, comisia va vota separat pentru refacerea stocului de obuziere Panzerhaubitze 2000 trimise Ucrainei.

Potrivit Berlinului, împreună cu Olanda, Germania a trimis 14 obuziere autopropulsate în Ucraina.

În plus, tancurile Leopard 2 promise de guvernul de la Berlin săptămâna această au ajuns deja în Ucraina.

De asemenea, Germania a transferat Ucrainei aproximativ 40 de vehicule de lupta pentru infanterie Marder promise anterior .

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button