Opinii

Avocatul Piperea: Spania și Grecia au refuzat „diktatul” Ursulei von der Leyen

Avocatul Gheorghe Piperea scrie, pe Facebook, că România ar trebui să se alăture ţărilor care au respins solicitarea Ursulei von der Leyen, de reducere cu 15% a consumului de gaze, aşa cum au decis până acum Spania, Portugalia şi Grecia, spunând că cererea este un fel de „diktat” al Bruxelles-ului, în condiţiile în care „Germania, Franța și Italia și-au creat singure, de-a lungul timpului, dependența de gazele și petrolul din Rusia din lăcomie și prostie”.

„Comisia Europeană le cere grecilor să fie solidari cu Germania, Franța și Italia și să le redistribuie surplusul de gaz și energie economisite din reducerea cu 15% a consumului.

Tot Comisia Europeană (plus FMI) le-a cerut grecilor, în 2009, să taie pensiile și salariile, iar în 2011, să vândă porturi, aeroporturi și insule, pentru a plăti odioasele datorii la băncile germane și franceze, făcute de politicieni corupți, cu ștampila Goldman Sachs, pe atunci condusă de Mario Dragonul. După aceste minunate măsuri de solidaritate cu băncile delincvente și recalcitrante care au cauzat criza, Grecia și grecii au intrat în faliment, au sărăcit (la un nivel care ajunsese mai jos decât cel autohton) și chiar au flămânzit. Va grecii au făcut și un referendum, unde poporul a spus în proporție de 93% “nu” planului de austeritate conceput de “troika” europeană, condusă de Merkel, Sarkozi și Lagarde, plan care i-a aruncat pe greci în ruină. Europenii nu au dat doi bani pe acel referendum, trecând cu panzerele peste greci, ca să îi oblige să achite datoriile odioase către greci.

În 2020, Grecia, care face cca 20% din PIB cu turismul, a fost închisă, pe motive de plandemie. Ca noi toți, de altfel. Din nou, greci au fost obligați de CE, OMS și WEF să fie solidari cu Big Tech, Pharma și Finance, care au făcut continente de bani pe nenorocirea și frica și suferințele noastre. Nu numai grecii au fost obligați la această “solidaritate”, ci și noi, toți ceilalți. Cu noi, însă, nu a fost nimeni solidar. Dimpotrivă, toți vinovații de crimele, hoțiile și idioțeniile din plandemie și-au tras contracte și legi care le asigură imunitatea de răspundere. Plus un război artificial început și continuat, plus o exagerată criză climatică, plus o penurie energetică și alimentară inventată și susținută cu măsuri birocratice de genul închiderii fermelor de vite din Olanda sau al incendierii holdelor din sudul Europei.

Spania și Grecia au refuzat diktatul Ursulei von der Leyen. Nu există niciun motiv ca spaniolii și grecii să fie solidari cu Germania, Franța și Italia, care singure și-au creat dependența de gazele și petrolul din Rusia. Din lăcomie și prostie.

România va refuza?

Logic ar fi să refuze.

Având însă în vedere modul în care “autoritățile” noastre s-au poziționat până acum, adică ghiocel style, mă tem că azi vom auzi că România e de acord, fără condiții și comentarii. Iar asta va fi însemnat o gravă încălcare a art.135 din Constituție, care obligă statul la protecția și utilizarea în interesul național ale resurselor naturale ale țarii”, scrie Piperea.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Un comentariu

  1. Nea Piperea nu mai deziformați: Spania, Portugalia şi Grecia nu importă gaze naturale din Rusia, iar reducerea de 15% se aplică numai membrilor UE importatori de gaze din Rusia, pentru că e vorba de sancționarea Rusiei și nu a celorlați exportatori de gaze naturale pe piața Europeană. Deoarece Spania, Portugalia și Grecia importă gaze naturale lichefiate din SUA, nu are niciun rost să reducă cu 15% consumul lor, pentru că UE nu sancționează SUA, ci RUSIA, a cărei propagandă vă e așa de dragă încât o ”propagați” mai departe. ”Diktatul” UE, așa cum numiți dvs. sancțiunile UE impuse Rusiei, nu e decât o preluare din propaganda Kremlinului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button