Internațional

Foreign Affairs: Situația din Ucraina poate ieși de sub control

Situația din Ucraina poate ieși de sub control, a fost concluzia autorilor articolului apărut în publicația americană „Foreign Affairs”.

După părerea lor, criza ucraineană se prelungește și devine tot mai „toxică” și în curând pot fi atrase și alte țări. Mai mult decât atât, autorii materialului afirmă că organizațiile internaționale s-au dovedit neputincioase în legătură cu modul în care să influențeze asupra situației.

În articol se spune, de asemenea, că indiferent de dorința președinților Federației Ruse și Statelor Unite, Vladimir Putin și Joe Biden, de a evita escaladarea, conflictul din Ucraina se poate transforma neintenționat într-o confruntare mult mai de amploare. Acest lucru are legătură inclusiv cu faptul că în criză sunt atrași mulți participanți din afară, capabili să utilizeze cele mai noi tehnologii, precum și să folosească în propriile interese punctele slabe ale NATO și aliaților acesteia.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button