Opinii

Profeția lui Corneliu Coposu: Să ne ferească Dumnezeu de o încercare reuşită de penetrare rusească cu drapelul panslavismului sau al panortodoxiei!

Corneliu Coposu, care a fost deţinut politic timp de 17 ani în faza stalinistă a regimului comunist din România, a explicat că Rusia a reprezentat întotdeauna „acelaşi pericol”.

„De când există în proxima vecinătate Rusia, fie că a fost Rusia ţaristă, fie că a fost Rusie ortodoxă, fie că a fost Rusie pravoslavnică, a reprezentat pentru noi acelaşi pericol. Nu a renunţat niciodată la imperialismul agrar, caracteristic în urma testamentului lui Petru cel Mare”, a declarat cel care a fost omul de încredere al liderului național-țărănist Iuliu Maniu.

Afirmaţiile lui Corneliu Coposu pot fi considerate o profeţie, în condiţiile în care războiul din Ucraina este purtat de aproape cinci luni de militarii ruşi, mobilizaţi în aşa zisa „operaţiune specială” de către preşedintele rus Vladimir Putin.

Corneliu Coposu: „Să ne ferească Dumnezeu de o încercare reuşită de penetrare rusească”

„Sigur că metodele de subjugare a popoarelor care îi stau în drumul expansiunii spre mările calde, spre Bosfor suntem noi şi alte ţări mai mici. Nu avem niciun interes să promovăm nici pe linia unui unui curent pravoslavnic imperialismul rusesc.

Să ne ferească Dumnezeu de o încercare reuşită de penetrare rusească cu drapelul panslavismului sau al panortodoxiei!

Ideea noastră de integrare a concepţiei de morală creştină în partidele europene nu are nicio contingenţă cu ideile manifestate sau ascunse ale imperialismului rusesc care, după opinia mea, fie că a fost vorba de o guvernare ţaristă, de o guvernare comunistă sau acum de o guvernare revoluţionară, n-au renunţat la aceleaşi idei de expansiune agrară şi de penetrare în Europa”, a mai precizat Corneliu Coposu.

Corneliu Coposu a fost liderul Opoziției din România postcomunistă. Absolvent de drept și ziarist, om de încredere al liderului național-țărănist Iuliu Maniu, Coposu a fost membru al Partidului Național Țărănesc până la interzicerea acestuia în 1947. A fost deținut politic timp de 17 ani în cele mai dure condiţii, în faza stalinistă a regimului comunist din România.

După Revoluția din 1989, Corneliu Coposu a reînfiinţat PNȚ sub numele de Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat și a fost președinte al PNȚCD-ului între 1990 și 1995. Din această calitate, a fondat Convenția Democrată Română (CDR). Corneliu Coposu a fost ales senator în Parlamentul României în 1992.

Corneliu Coposu a murit pe 11 noiembrie 1995, la vârsta de 81 de ani, din cauza cancerului pulmonar.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button