Politică

Sfidare la adresa statului român: Iohannis, Aurescu, Ciucă și Ciolacu, preș în fața Ungariei

Klaus Iohannis, Bogdan Aurescu, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu s-au făcut preș în fața Ungariei lui Viktor Orban. Guvernul maghiar a sfidat statul român prin declarații revizioniste și organizarea ilegală a unui meci între Ungaria U18 și o așa-zisă selecționată U18 a Ținutului Secuiesc, care a îmbrăcat tricourile celor de la Csikszereda, pentru a fenta interdiciția FRF.

Echipele au fost susținute din tribune de premierul Viktor Orban, președintele UDMR Kelemen Hunor, ministrul Sportului Eduard Novak, primarul din Mierurea-Ciuc Korodi Attila și preşedintele Comisiei de Politică Externă a Parlamentului Ungariei, Nemeth Zsolt, personaj ce se ocupă de cumpărarea clădirilor de patrimoniu din Transilvania și nu numai.

Pe pagina de Facebook a echipei din Miercurea-Ciuc s-a anunţat, în cursul zilei de sâmbătă, că meciul dintre FK Csíkszereda U18 şi Ungaria U18 va avea loc, „în ciuda zvonurilor” .

Într-o altă postare, suporterii au fost informaţi că toate biletele au fost vândute şi cine nu are bilet să nu meargă la stadion, mesajul fiind încheiat cu „Hai Ungaria, hai Ţinutul Secuiesc!”

Înainte de începerea partidei, în dreptul celor două echipe aliniate în faţa tribunelor a fost adus steagul Ungariei, respectiv steagul secuiesc. Au fost intonate și imnurile Ungariei și ale așa zisului ținut secuiesc. FRF-ul condus de Răzvan Burleanu rămâne o instituție inutilă, părtașă la distrugerea fotbalului românesc.

Viktor Orban și liderii UDMR pe stadionul Csíkszereda

De la Palatul Cotroceni, Palatul Victoria și de la Ministerul Afacerilor Externe nu am avut parte de nici o reacție. Nici liderul PSD Marcel Ciolacu nu a avut niciun fel de reacție la discursurile revizioniste maghiare deși se află la guvernare cu UDMR.

Lazslo Tokes și Viktor Orban au discutat, astăzi, despre autonomia ținutului secuiesc la Universitatea de Vară de la Băile Tușnad. Mai mult, liderii maghiari folosesc România pe post de trambulină pentru a promova tezele Rusiei, fiind atacați dur partenerii occidentali din UE și NATO.

Universitatea de Vară de la Băile Tușnad a fost înființată pentru a crea o coeziune între comunitatea română și maghiară din Ardeal, însă în timp ungurii au pus monopol pe acest eveniment, iar oficialii români nu mai sunt invitați. Toate aceste lucruri au loc din cauza partidelor trădătoare de țară PSD și PNL, care guvernează împreună cu UDMR. Universitatea de Vară de la Băile Tușnad trebuie desființată în aceste condiții.

MAE , Iohannis și partidele sistemului țin capul plecat în fața Ungariei, astfel oficialii maghiari se plimbă prin România ca la ei acasă. Aceste vizite private ale oficialilor maghiari în România trebuies interzise deoarece au luat o mare amploare, iar la fiecare eveniment au loc incitări revanșarde la adresa statului român.

UDMR trebuie să fie dat afară în regim de urgență de la guvernare pentru acțiunile sfidătoare la adresa suveranității României.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Un comentariu

  1. TRADATORII DE MAI SUS, SA FIE MATURATI DE VIITOARELE NECESARE
    SI LEGITIME REVOLTE CARE SE VOR DESFASURA DUPA 28.08.2022. LA PUSCARIE CU TOTI NEVOLNICII CARE NE INJOSESC SI SARACESC, IN CEA MAI BOGATA TARA DIN EUROPA SI CARE MAJORITATEA NU AU MUME ROMANESTI, NU GANDESC ROMANESTE SI TOTI DORESC DESFIINTAREA ROMANIEI CA STAT . PRIMA MASURA CE TREBUIE LUATA ESTE SA PUNEM LA CONDUCEREA TARII ROMANI NEAOSI, CU NUME ROMANESTI CARE NU SLUJESC(PRECUM PLAGIATOAREA TRADATOAREA kovesi ) pe cei care DORESC TOT RAUL DIN LUME ROMANIEI SI ROMANILOR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button