Internațional

Der Spiegel: Documente confidenţiale au fost găsite în coşul de gunoi de cângă casa lui Olaf Scholz

„Olaf Scholz și Britta Ernst nu par să ia prea în serios ideea de a scapa de documentele confidențiale fără să lase urme. Documente care oferă o privire asupra vieții private și oficiale a politicienilor cu care a intrar în contact cuplul pot fi găsite adesea în deșeurile municipale. Aparent, soția domnului Scholz aruncă documente confidențiale fără a le distruge mai întâi ”, se spune în materialul publicat vineri de Der Spiegel.

Publicația relatează că, după summitul G7 din Bavaria, o foaie de hârtie cu fotografii și scurte informații despre soțiile șefilor de stat din G7 a fost găsită în coșul de gunoi al cancelarului. Spre exemplu, sub fotografia soției premierului italian Mario Draghi scria „evită publicul”, iar în profilul soției premierului japonez Fumio Kishida se indica că a fost secretară la compania Mazda.

Publicația germană clarifică faptul că aceasta este o informație publică, dar documentul a fost clasificat drept confidenţial de Ministerul german de Externe.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button