Internațional

Președintele SUA Joe Biden are COVID

Casa Albă a anunțat joi că președintele SUA, Joe Biden, are COVID-19. „Prezintă simptome foarte ușoare”, a declarat secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre.

„În această dimineață, președintele Biden a fost testat pozitiv pentru COVID-19. Este complet vaccinat și prezintă simptome foarte ușoare. A început să ia Paxlovid. În conformitate cu liniile directoare ale CDC, el se va izola la Casa Albă și va continua să își îndeplinească pe deplin toate sarcinile în acest timp. A fost în contact telefonic cu membrii personalului Casei Albe în această dimineață și va participa la întâlnirile planificate la Casa Albă prin telefon și Zoom de la reședința sa”, se arată într-un comunicat de presă.

Casa Albă a mai precizat că Joe Biden „va continua să lucreze izolat până când va fi testat negativ. Odată ce va fi testat negativ, se va întoarce la muncă în persoană.”

Casa Albă va oferi o actualizare zilnică cu privire la starea președintelui, se mai arată în comunicatul de presă.

„Conform protocolului standard pentru orice caz pozitiv la Casa Albă, Unitatea Medicală a Casei Albe va informa toate contactele apropiate ale Președintelui în cursul zilei de astăzi, inclusiv orice membru al Congresului și orice membru al presei care a interacționat cu Președintele în timpul călătoriei de ieri. Ultimul test anterior al președintelui pentru COVID a fost marți, când a avut un rezultat negativ”, mai precizează secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button