Politică

În urma discursului incendiar al președintelui AUR, George Simion, Finlanda a anunțat că susține aderarea României la Spațiul Schengen

În urma discursului incendiar al președintelui AUR, George Simion, de la tribuna Parlamentului României, privind blocarea aderării României la Spațiul Schengen de către Finlanda, ministrul de Externe de la Helsinki a declarat că oferă ”sprijinul deplin și necondiționat al țării sale pentru aderarea României la spațiul Schengen”.

În timp ce ministrul de Externe Bogdan Aurescu stă în genunchi în fața puterilor străine, George Simion face dreptate pentru România.

„În timp ce alții tac, AUR luptă cu succes pentru interesele României!

După ce președintele George Simion a avut un discurs critic față de Finlanda, țară despre care a afirmat că blochează intrarea României în Schengen, Finlanda și-a exprimat „sprijinul deplin și necondiționat pentru aderarea României la spațiul Schengen”.

Deci, se poate!”, anunță partidul Alianța pentru Unirea Românilor.

Discursul președintelui AUR, George Simion

„A văzut cineva președintele, premierul sau ministrul nostru de Externe?

Aveam și noi un obiectiv major: intrarea României în spațiul Schengen, ori din ce știu Finlanda se opune cu vehemență acestui lucru. Este bine că NATO se extinde, spunem bine ați venit celor care se alătură, însă avem și noi ceva de spus.

Am văzut dialoguri directe între Turcia și Suedia cu privire la condițiile puse privind aderarea. Trebuie să fim mai direcți, să știm să folosim momentele de care dispunem, chiar dacă unii ne consideră mici.

Noi nu mai contăm, politicienii români nu au pus nici o condiție. Noi vom ratifica acest acord” a declarat George Simion.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button