Economie

Capitalismul feroce se impune cu ranga! Metrorex: Intervalul mediu de succedare a trenurilor de metrou se menţine la 10 – 14 minute 

Fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă(USR), a impus capitalismul feroce cu ranga la Metrorex, iar astăzi culegem și roadele. Metrorex anunță că sunt probleme serioase din cauza lipsei lucrărilor de mentenanță, iar trenurile de metrou se vor succeda la 10-14 minute. Surse din cadrul Metrorex afirmă că probleme se vor ține lanț, însă muncitorii nu mai au curaj să protesteze deoarece riscă să își piardă locul de muncă sau mai rău se pot trezi cu dosare penale, cum sa mai întâmplat.

Metrorex anunţă că intervalul mediu de succedare a trenurilor de metrou pe toate magistralele se menţine la  circa 10 – 14 minute. 

”Astăzi, circulaţia la metrou se desfăşoară cu 35 de trenuri în loc de 57, cât este prevăzut în graficul aprobat. Creşterea timpilor de aşteptare în staţii este determinată de diminuarea serviciilor de mentenanţă şi salubritate prestate de Alstom  Transport SA, cu care Metrorex are un contract în vigoare„, transmite Metrorex.

În această perioadă, Metrorex asigură activităţile de curăţenie în vagoane, după retragerea trenurilor din circulaţie, în intervalul orar 23:00 – 05:00 şi în timpul programului de circulaţie în situaţii care necesită salubrizare de urgenţă.

Utilizatorii metroului sunt în permanenţă informaţi cu privire la modificările din programul de circulaţie a trenurilor atât în staţii, cât şi prin intermediul website-ul:www.metrorex.ro.

Metrorex afirmă face în permanenţă eforturi pentru remedierea situaţiei.

Compania franceză Alstom, care asigură mentenanţa metroului bucureştean, anunţa încă din luna iunie că ia în considerare suspendarea progresivă a serviciilor de mentenanţă a flotei de metrou în luna iulie, dacă Metrorex nu achită facturile restante, a căror valoare totală este echivalentă unui an de servicii prestate. Într-un interviu acordat News.ro, preşedintele Alstom pe Europa, Gian Luca Erbacci, a declarat că Metrorex datorează Alstom peste 33 de milioane euro, adică peste 160 de milioane lei, sumă ce corespunde unui an de plăţi restante.

Metrorex a răspuns acuzaţiilor Alstom privind datoriile pentru serviciile de mentenanţă, afirmând că o parte din sumă a fost achitată, iar pentru plata integrală, vor fi solicitaţi banii la următoarea rectificare bugetară, aşteptată în luna august.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button