Internațional

Medvedev: Zelenski doar contorizează pierderile teritoriale și pe cele de vieți omenești. Va fi îndepărtat de la putere

Așa cum era de așteptat, armata Ucrainei nu a putut face față războiului început de Rusia, iar Volodimir Zelenski doar contorizează pierderile teritoriale și pe cele de vieți omenești. 

Totuși, liderul de la Kiev susține că pregătește contraofensiva. Astfel, soldații ucraineni vor primi ordin să recucerească teritoriile pro-ruse. Această mișcare ar fi sinucigașă pentru Volodimir Zelenski, susține Dmitri Medvedev, fost președinte și premier al Rusiei.

Volodimir Zelenski a anunțat că „va continua campania militară, până la ultimul ucrainean”. Acest lucru va duce la prăbușirea regimului politic, anticipează Dmitri Medvedev.

„În acest sens, vreau să spun că este destul de evident că ei înțeleg consecințele unor astfel de declarații, iar consecințele sunt evidente că, dacă se întâmplă așa ceva, pentru toți va veni imediat o ‘zi a judecății’, foarte rapidă și grea, va fi foarte greu să se ascundă”, a declarat Medvedev, potrivit agenției Interfax.

În plus, Medvedev a mai susținut că Luganskul a fost deja „eliberat”, că „operațiunea militară specială” continuă în alte părți ale Ucrainei și că amenințările la adresa Rusiei vor fi eliminate, inclusiv prin demilitarizarea Ucrainei.

Între timp, Ucraina primește întăriri. În social media au apărut primele imagini cu transportatoarele blindate americane M113A3, promise de președintele Joe Biden încă din aprilie.

Mai multe videoclipuri cu primele transportatoare trimise în Ucraina au fost distribuite pe Twitter.

„După o lungă așteptare, primele transportoare blindate de personal M113A3 sunt văzute în uzul trupelor ucrainene de pe linia frontului”, notează Ukraine Weapons Tracker.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button