JUSTIȚIE

Cu cât se mai vinde un ofițer SRI: 2.500 de euro

Un ofiţer al Serviciului Român de Informaţii (SRI) Constanţa este cercetat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru trafic de influenţă, după ce a cerut şi a primit de la o persoană suma de 2.500 de euro pentru a interveni pe lângă funcţionari SRI să nu îşi îndeplinească atribuţiile în legătură cu aceasta.

DNA a transmis, luni, că a început urmărirea penală faţă de Bogdan Popescu, ofiţer în cadrul Serviciului Român de Informaţii – Direcţia Regională de Informaţii Dobrogea, cu gradul de căpitan, pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă. 

“La data de data de 09 august 2022, inculpatul Popescu Bogdan, în calitatea menţionată, i-ar fi pretins unei persoane, martor în cauză, suma de 2.500 de euro, lăsând să se înţeleagă că are influenţă asupra unor funcţionari din cadrul Serviciului Român de Informaţii, astfel încât să îi determine să nu îşi îndeplinească un act ce intra în atribuţiile de serviciu ale acestora şi care ar fi vizat persoana respectivă.

La data de 19.08.2022, inculpatul Popescu Bogdan a primit suma de 2.500 euro în scopul anterior menţionat, împrejurare în care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante”, se arată în comunicatul DNA. 

Bogdan Popescu este cercetat sub control judiciar. Pe timpul cât se află sub control judiciar el trebuie să respecte o serie de obligaţii între care să se prezinte la organul de urmărire penală ori de câte ori este chemat, să se prezinte la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa, conform programului de supraveghere sau ori de câte ori este chemat, să nu ia legătura, direct sau indirect, şi să nu comunice pe nicio cale cu persoane menţionate în ordonanţă. 

DNA a precizat că dacă va încălca aceste obligaţii măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button