PoliticăȘtirile 60m.RO

George Simion despre raportul prezentat de MS: Pe ce bază s-au făcut politicile de sănătate care ne-au au închis în casă, care le-au interzis românilor să-și îngroape creștinește morții?

George Simion este revoltat de inadvertențele din raportul Comisiei de analiză a modului de raportare a deceselor persoanelor infectate cu Covid-19, care a fost prezentat de ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă. Potrivit informațiilor, au existat diferențe mari de raportare, spre exemplu, vorbim de diferențe de până la 500 de cazuri în cazul unui singur spital.

Acest raport nu face lumină, împarte o responsabilitate difuz. Nu se spune în raport cine e vinovat de discrepanțele majore de raportare – între 5 000 și 10 000 de cazuri, 30% dintre cei raportați ca fiind morți de Covid. Mai mult, ceea ce noi acuzăm de un an de zile, că în România mai mult vorbim de pandemită se adeverește. Se spune în raportul MS că 99% dintre cazurile care asociau un diagnostic de Covid, a fost considerat acest diagnostic în relația dintre spitale și casa de sănătate, ceea ce pe noi ne face să adresăm întrebare foarte importantă: decontarea cazurilor de Covid cum s-a făcut?”, a spus George Simion de la tribuna Parlamentului.

Liderul AUR a mai spus că acest raport aruncă și mai multă lumină asupra intereselor financiare din spatele acestei pandemii. El a cerut să fie înființate comisii de anchetă pentru a afla adevărul cu privire la modul în care s-au folosit banii în acest an de pandemie.

Pe lângă milioanele de euro aruncate pe teste rapide, pe izolete, pe spitale modulare care nu au fost folosite niciodată, avem și această problemă. Pe ce bază s-au făcut politicile de sănătate pe baza cărora noi am fost închiși în casă, zeci de mii de familii nu au fost lăsate să-și îngroape creștinește morții, pe baza cărora sute de de mii locuri de muncă s-au pierdut și milioane de copii nu au mers la școală? Cine este vinovat? Comisiile de anchetă nu sunt aprobate, nu mai încercați să ascundeți adevărul”, a mai spus Simion.

Back to top button